MODENA TROPHY 2024 kostky jsou sbaleny

Naše společná cesta započala 24.dubna,kdy z Čech a Moravy se vydali na soutěž 3.mobilní jednotky.
S toyotu nejdříve vyrazil Kamil a cestou v Blatné nabral Tomáše a auťák naložili až po střechu eroplány a všemi „cajky“ které jsou nezbytné pro soutěžení. Z Jindřichova Hradce vyjela „bydlíková“ mobilní jednotka s Honzou,Lukinem a Martinem s kterou se potkali u Salzburgu !
Jen Jirka z Daskabátu musel ještě přes Bratislavu a tudíž nabral skluz a dorazil do Modeny až ve čtvrtek k večeru.


Jen na Brenneru nás čekalo malé překvapení s vločkami sněhu a teploměr hlásil -4.stupně ! Ráno následujícího dne v 7hod. byli po ujetí cca 900km na místě. Ti kdo již tu byli věděli přesně do čeho jdou a ti co nebyli tak zírali na modelářské letiště u břehu řeky,kde pylon no.3 stál na pomezí 4.metrového břehu,kde již v tréninku bylo krásně vidět jak eroplány létaly pod úrovní základny pylonu.
F3E (elektriky) si tady odbyli premiéru. Největší zastoupení zde měli Češi (Kamil,Tomáš,Jirka a Honza).
F3D kat.měla zastoupení pouze Tomáše a Honzou,kterým oběma „mechoval“ Lukino a zde měl premiéru v teamu Tomáše.

Nejdříve k tréninku:
Kamil s Martinem (pro kterého to byl soutěžní DEBUT) sebou měli dvoulistovou vrtuli s kuželem která měla stavitelné stoupání a v tréninku dosahovali pěkných časů a i kluci od spalováků ladili nové vrtule.

K samotnému závodu:
Ten započal sobotního rána. Během noci se výrazně změnily podnební podmínky což zapříčinilo,že po prvním startu se Kamil s Martinem dostali jen do 9.kola a bylo jasné,že jejich stavitelná vrtule nesplnila očekávání a tudíž se kluci vrátili k osvědčenému jednolistu.
F3D teamy Tomáše a Honzy šlapali jak hodinky a tech.problémy se jim vyhýbaly.

Jelikož v F3E pylotů bylo jen 6 teamů tak do finále automaticky postoupili 3 nejrychlejší (Tomáš,Jirka a Kamil).
Do F3D mělo postup 6 teamů, které nejprve čekaly dva semifinálové rozlety,z kterého se jeden škrtal. Do semifinálového závodu se probojovaly oba dva české teamy (Tomáš+Honza).Od druhého semifinálového letu se Tomáš začal potýkat se zdravotními problémy,kdy mu nepřestávala téct krev z nosu. I přes tyto problémy Tomáš zaletěl famózní čas 55.71 s kterým měl jasný postup do finále.

FINÁLE F3E:
Byla ryze česká záležitost,kdy kluci si nedali nic zadarmo a adrenalin jim stříkal až z uší.Kamil hned v prvním kole posekal dvojku a Tomáš doletěl pouze do devátého kola. Vítězem se tedy stal Jirka !!! Tomáš skončil druhý a Kamil za svůj adrenalinový výbuch zaplatil třetím místem. Kamilovi byla dvojka souzená celé závody i trénink, dvakrát se mu jí podařilo trefit při přistání a ve finále se mu stala osudnou.

FINÁLE F3D:
Do finále šel Tomáš stále s tampónem v nose a ničeho se nevzdával. Statečně se postavil Robertovi(NL) a Bramovi(B) a dobyl druhé místo.

ZÁVĚR : domů jsme přijeli všichni šťastní a spokojení 🙂

1 komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*